Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Πάλλης;


Μ ια θρυλική φιγούρα των ελληνικών φυλακών δολοφονήθηκε τα ξημερώματα στην Καλλιθέα. Πρόκειται για τον 60χρονο Βαγγέλη Πάλλη, τον λεγόμενο “Απάτσι”.

Ο 60χρονος δέχθηκε τα πυρά αγνώστων λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα στη συμβολή της Λ. Θησέως και Κανακίδη στην Καλλιθέα. Μεταφέρθηκε τραυματισμένος στον Ευαγγελισμό, όπου λίγο αργότερα κατέληξε.

Ο “Απάτσι”, είχε καταδικαστεί το 1995 και το 2002 για ανθρωποκτονίες, έξω από τον ιππόδρομο στην Καλλιθέα.

Είχε πρωτοστατήσει σε απεργία πείνας που είχε γίνει σε φυλακές στη Λάρισα και ήρθε σε επαφή με τον αντιεξουσιαστικό χώρο με τον οποίον και απέκτησε στενές επαφές.

Έναν χρόνο πριν αποφυλακιστεί είχε δεχθεί επίθεση με ένα κομμάτι γυαλί μέσα στις φυλακές από συγκρατούμενό του.

Ο πολύ καλός αστυνομικός ρεπόρτες Βασίλης Χήτος έγραφε σε παλαιότερη ανάρτησή του στον προσωπικό του ιστότοπο crimesonair>

Εκείνος όμως που ξεχωρίζει είναι ο Ευάγγελος Πάλλης , ο επονομαζόμενος “Απάτσι” των Ελληνικών φυλακών. Ο ποινικός αλλά πολυδιαβασμένος κρατούμενος με τις αριστερές πεποιθήσεις, στο όνομα του οποίου οι δεσμοφύλακες βγάζουν αφρούς.

Ο Πάλλης για τους γνωρίζοντες είναι ο “Τεμπερεκίδης” της εποχής, που από αγνές και ξεκάθαρες προθέσεις τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άνω κάτω τις φυλακές, ως πρωτοστάτης σ΄όλες τις μεγάλες εξεγέρσεις.

Όπως τότε στο Μαλανδρίνο που έβγαλε στα … κεραμίδια τους ανθρωποφύλακες που χτύπησαν τον κρατούμενο Γιάννη Δημητράκη.

Ο “Απάτσι” έδωσε το σύνθημα και ξέσπασε ντόμινο εξεγέρσεων σ’ όλη τη χώρα.
Αυτό βέβαια κόντεψε να το πληρώσει πολλές φορές με τη ζωή του, κλεισμένος και βασανισμένος μέσα στα πειθαρχεία.

Ο ίδιος ακούμπησε το ένα πόδι στον θάνατο στις 29 του περασμένου Αυγούστου όταν στο κελί του στις φυλακές Τρικάλων βρέθηκε με κομμένο τον λαιμό. Τότε το Crimes on air σας είχε παρουσιάσει φωτογραφίες του, όπου ήταν αγνώριστος μετά τον βασανισμό του από δεσμοφύλακες στις 13 Σεπτεμβρίου του 2008 στις φυλακές Κορίνθου. Ο “Απάτσι” όμως επέζησε ως τα ξημερώματα σήμερα…

ΠΗΓΉ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



ακολουθεί  κείμενο του ίδιου  για τις φυλακές

πηγή utopida a.d.

16/04/2020

Το δικαίωμα να έχω άποψη για τις φυλακές της Ελλάδος και να μιλώ και να γράφω δυο αράδες δεν μου χαρίστηκε από κανέναν. Το κέρδισα γυρνώντας σαν τον γυρολόγο όλες τις φυλακές της Ελλάδος πλην του Κορυδαλλού και τις αγροτικές φυλακές, στα 10 χρόνια εγκλεισμού. Γνώρισα επίσης την βία των ανθρωποφυλάκων βασανιστών και είμαι σε θέση να το θυμίσω σε όσους το γνωρίζουν και κάνουν πως δεν το γνωρίζουν.

Όμως ευτυχώς δεν είμαι μόνο εγώ και λέω ευτυχώς γιατί πάρα πολλοί ποινικοί κρατούμενοι τις τελευταίες δεκαετίες ξεφτιλήστηκαν, βασανίστηκαν, ταπεινώθηκαν, φορτώθηκαν επιπλέον ποινές όταν αντιστάθηκαν στις εντολές της βίαιης καταστολής για τα αυτονόητα. Τον τρόπο έκτοισης ποινής χωρίς να θίγεται η Αξιοπρέπεια. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο τις τελευταίες δύο δεκαετίες τουλάχιστον τα υπουργεία να επιβραβέυουν βασανιστές αρχιφύλακες διατηρώντας τους στην θέση τους (Κορυδαλλός-Λάρισα-Διαβατά) και αναβαθμίζοντας τους σε σύμβουλους στα υπουργεία.

Δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο αν δεν υπήρχε η ανοχή-συνενοχή μερίδας κρατουμένων που συμφωνούσαν αναγκαστικά με δράσεις(κινητοποίησης στις φυλακές) και πολύ γρήγορα έπαιζαν τον ρόλο του πυροσβέστη και της υπαναχώρησης-υποχώρησης για χάρη των προνομίων τους. Τζόγος-ναρκωτικά-εκβιασμοί-προμήθεια απαγορευμένων ειδών επί χρήμασει. Αυτό δεν θα μπορούσε να εδραιωθεί στις φυλακές αν οι κρατούμενοι αντιστεκόντουσαν έβγαζαν στην σέντρα τους οργανωτές της συναυλίας ορχήστρας των νονών των μπράβων και των λοιπών που υπάκουαν στην ιεραρχική δομή και την πλασματική δύναμη εντός των τοιχών.

Άλλωστε αυτές τις αράδες που βγαίνουν από ακούσματα αλλά πρωτίστως από προσωπικά βιώματα εντός των τοιχών εύστοχα γράφουν στην προκήρυξη τους η οργάνωση πολιτοφυλακής Λα’ι’κή δικαιοσύνη με την εκτέλεση του Αρχιφύλακα-βασανιστή Σ.Γκαλλιμάνη στις 21/2/2015 (https://kraygesapotakelia.espivblogs.net)

Υ.Σ. 1. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους όσους έχουμε βιώσει την βία ότι έχουν αλληλοεξάρτηση οι βασανιστές ανθρωποφύλακες και οι κάθε λογής μπράβοι-νονοί και λοιποί εντός και εκτός των τοιχών.Οι μεν φυλάνε τα νώτα των δε και το αντίστροφο.Ο αγώνας συνεχίζεται…….

Υ.Σ. 2.Αλληλεγγύη σε όσες/όσους βρίσκουν το κουράγιο να αντισταθούν να διεκδικήσουν και να διαφυλάξουν κεκτημένα αγώνων.

Βαγγέλης Πάλλης




Φυλακή Κομοτηνής : αντέχει 104/ έχει σήμερα 350, οι 27 στα πειθαρχεία.

Γραφείο υπουργού προστασίας του πολίτη, υπασπιστής υπουργού Καρζης Νικόλαος, τηλέφωνο 210-6995234, δήλωσε αναρμόδιος για θέματα φυλακών και είπε πως αρμόδιος για θέματα φυλακών είναι ο υπασπιστής του υφυπουργού Τραπαλης Βασίλης, 210-6988226.

Τηλεφωνησα σήμερα και στα δυο γραφεία, δήλωσα το ονοματεπώνυμο μου και με την ιδιότητα του πρώην κρατούμενου, τους είπα πως ότι ειπωθεί θα δημοσιοποιηθεί για την κατάσταση στην φυλακή της Κομοτηνης. Τον ρώτησα αν γνωρίζει σαν αρμόδιος για θέματα φυλακών ότι η φυλακή της Κομοτηνής χωρητικότητας 104 κρατουμένων έχει σήμερα που κάνουμε αυτή την συζήτηση 350 κρατούμενους, εκ των οποίων 27 στα πειθαρχεία .

Μέσα στην φυλακή αρκετοί από τους κρατούμενους εξαναγκάζονται να αυτοεξευτελίζονται και να κοιμούνται στο πάτωμα με την απειλή πειθαρχικών ποινών όταν διαμαρτυρηθούν για τα αυτονόητα, την αξιοπρέπεια . Στα κελιά των πειθαρχείων, 6τμ το καθένα, στοιβάζονται 4 κρατούμενοι σε 2 διπλά κρεβάτια,1,5τμ ανά κρατούμενο .

Η απάντηση των ανθρωποφυλάκων στις καθημερινές διαμαρτυρίες των κρατουμένων είναι δεν φταίμε εμείς το υπουργείο φταίει και οι εισαγγελείς που σας προφυλακίζουν εδώ πετώντας το μπαλάκι στην εξέδρα . Στον  Τραπαλη Βασίλη είπα για ακόμη μια φορά πως θα δημοσιοποιήσω την συζητήση μου απάντησε ότι δεν γνωρίζει την κατάσταση που του περιέγραψα στην φυλακή γιατί μόλις πριν λίγο καιρό ανέλαβαν . Κλείσαμε  την συζήτηση όταν στο τέλος της συζήτησης μου είπε πως το μονό που γνωρίζει είναι πως οι διοίκηση της φυλακής, ο Σταυροπουλος, όλη την ήμερα ασχολείται με τα προβλήματα της φυλακής, τον γνωρίζει προσωπικά και θα επικοινωνήσει μαζί του για να βρεθεί λύση . Του  απάντησα ότι μόνο κάθαρμα θα μπορούσε να διοικεί την φυλακή της Κομοτηνής εξαναγκάζοντας τους κρατούμενους να εκτίουν την ποινή τους σε τέτοιες συνθήκες .

Καθάρματα  εισαγγελείς, καθάρματα του υπουργείου προστασίας του πολίτη, καθάρματα της διοίκησης των φυλακών Κομοτηνής , αλλά  και όλοι όσοι εμπλέκεστε σε αυτήν την κατάντια να υπάρχουν φυλακές  που να εξαναγκάζονται οι κρατούμενοι να φοβούνται την απειλή των πειθαρχικών ποινών για να σηκώσουν την φωνή τους να διεκδικήσουν αλλά και να διαφυλάξουν κεκτημένα, να γνωρίζετε πως περνάτε με μέγιστες ταχύτητες σταυροδρόμια χωρίς σήμανση .

Βαγγέλης  Πάλλης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΑΟΚ- Κυπελλούχος Ελλάδος 2021(φωτο-αφιέρωμα)

 

Η Αγγλία και οι Βίκινγκς

γράφει ο Ερπετός Vikings invade the isle of Lindisfarne, 793 AD. To 793 μ. Χ. οι Βίκινγκς εισέβαλλαν στο μικρό νησάκι του Lindisfarne, στη βόρειοανατολικη Αγγλία. Το νησί γνωστό και ως Holy Island, ήταν τόπος μοναχισμου, κέντρο του Κελτικου Χριστιανισμου από τον 6ο αιώνα. Τώρα οι μοναχοί ήταν Αγγλοσαξωνες που πλέον είχαν εκχριστιανιστει. Οι Βίκινγκς σκότωσαν τους περισσότερους μοναχούς, λεηλατησαν την εκκλησιαστικη περιουσία και πήραν μέχρι και κάποιους μοναχούς ως σκλάβους. Η επιδρομή στο Lindisfarne που θορυβησε έντονα το τότε χριστιανικό τμήμα της Ευρώπης, είναι η πρώτη μεγάλη στην ιστορία των Βίκινγκς και απαρχή της λεγόμενης εποχής των Βίκινγκς που έληξε με τον εκχριστιανισμο τους τον 11ο αιώνα.

Ο Μαμπάτα εξαγριώνεται με την διαχείρση του convid και τις influencers (video)