Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως οι κοματικοί οργανισμοί δημιουργούν ψευδή συνείδηση


1988 συγκρούονται για την Αμερικάνικη προεδρία ο Τζώρτζ Μπους με τον  Μάικλ  Δουκάκη
Οι δυο υποψήφιοι διαφωνούν  για την  εφαρμογή της θανατικής  ποινής.
 Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Ρεπουμπλικάνου Τζωρτζ Μπους  για να χτυπήσει την πεποίθηση του Δημοκρατικού Δουκάκη πως πρέπει η θανατική ποινή να καταργηθεί αναζητεί και  εντοπίζει  υποθέσεις εγκληματιών  οι οποίοι προέβησαν σε στυγερά εγκλήματα (δολοφονία  μκρού παιδιού, απαγωγή  ζευγαριού και βιασμό)
   Η κοινή γνώμη  βομβαρδίζεται από  βίντεο που προσπαθούν να περάσουν την άποψη πως "όποιος  επιζητεί την κατάργηση της θανατικής ποινής  ανοίγει τον δρόμο και σ  άλλους εγκληματίες  να σκοτώσουν  το παιδί σας ή να  σας απαγάγουν και να βιάσουν την φιλενάδα σας"   
   Η θανατική ποινή δεν καταργήθηκε όμως  δεν σταμάτησαν  ούτε και  τα ειδεχθή  εγκλήματα  μιας και  δεν είναι  ο  φόβος  της ποινής που  θα σταματήσει έναν εγκληματία ή έναν ψυχικά  ασθενή  απ το να προβεί σε μια αποτρόπαια  πράξη (μπορούν να βεβαιώσουν για αυτό ιατροί, κοινωνιολόγοι  αλλά και ο  θεωρητικός του αναρχισμού Κροπότκιν)
  Εν  τούτοις  η κατασκευή  ψευδούς  συνειδήσεως στην μεγάλη μάζα κατάφερε να περάσει
αναγκάζοντας ακόμη  και τους Ny Times να φτιάξουν ένα σχετικό ρεπορτάζ(ίσως γιατί  αυτές οι αντιλήψεις   στερήσαν την νίκη απ τον δικό τους δημοκρατικό υποψήφιο  το 1988)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΑΟΚ- Κυπελλούχος Ελλάδος 2021(φωτο-αφιέρωμα)

 

Η Αγγλία και οι Βίκινγκς

γράφει ο Ερπετός Vikings invade the isle of Lindisfarne, 793 AD. To 793 μ. Χ. οι Βίκινγκς εισέβαλλαν στο μικρό νησάκι του Lindisfarne, στη βόρειοανατολικη Αγγλία. Το νησί γνωστό και ως Holy Island, ήταν τόπος μοναχισμου, κέντρο του Κελτικου Χριστιανισμου από τον 6ο αιώνα. Τώρα οι μοναχοί ήταν Αγγλοσαξωνες που πλέον είχαν εκχριστιανιστει. Οι Βίκινγκς σκότωσαν τους περισσότερους μοναχούς, λεηλατησαν την εκκλησιαστικη περιουσία και πήραν μέχρι και κάποιους μοναχούς ως σκλάβους. Η επιδρομή στο Lindisfarne που θορυβησε έντονα το τότε χριστιανικό τμήμα της Ευρώπης, είναι η πρώτη μεγάλη στην ιστορία των Βίκινγκς και απαρχή της λεγόμενης εποχής των Βίκινγκς που έληξε με τον εκχριστιανισμο τους τον 11ο αιώνα.

Ο Μαμπάτα εξαγριώνεται με την διαχείρση του convid και τις influencers (video)